Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Prostata

Prostatita si hipertrofia de prostată. Este inflamaţia prostatei. Poate fi acută sau cronică. Microbii cauzali pot fi: stafilococul, gonococul, streptococul, enterococul, colibacilul etc. Bolnavul prezintă dureri mari perianale şi, mai ales, tulburări genitale: ejaculare precoce sau întârziată, cantitate diminuată a lichidului de ejaculare. În hipertrofie, prostata este mai mare şi cu zone de consistenţă mărite. Indicaţii tratament naturist prostatită: ceaiuri, băi de şezut, apiterapie.

Profilactic. Se va combate constipaţia. Se va evita consumul de alcool. Se va evita umezeala la picioare. Peste vârsta de 45 de ani, fiecare bărbat să se supună unui consult de specialitate, pentru palparea prostatei, în fiecare an.

Ceaiuri tratament naturist prostatită
– Flores et herba Lami albi (flori şi iarbă de urzică moartă, albă). Se beau două căni pe zi, dintr-o infuzie, cu o jumătate de linguriţă flori sau o linguriţă din părţile aeriene, la o cană.
– Xanthium spinosum L. (holera). Se foloseşte un gram de plantă în 200 ml apă fiartă, 10 minute. Se beau două căni pe zi dimineaţa şi seara, timp de şase luni şi apoi numai dimineaţa, până la completa ameliorare. În tot timpul curei, să nu se bea alcool, să nu se consume condimente şi nici multă sare.

Băi de şezut. Se va face o baie caldă de şezut cu ceai de muşeţel şi mici clisme.

– Radix Symphiti (rădăcină de tătăneasă) 20 g
– Flores Lami albi (flori de urzică moartă, albă) 10 g
– Flores Chamomillae (flori de muşeţel) 20 g
– Flores Calendulae (flori de gălbenele) 30 g
– Herba Basilici (busuioc) 20 g
Decoct, din amestec, cu trei linguri la un litru de apă, pentru baie şi spălături locale.

Ulei de dovleac. Se ia o lingură, seara la culcare.

Apiterapie
– Polen uscat granulat. 20 g pe zi, dimineaţa pe nemîncate, după care se va lua apă îndulcită cu miere. O cură durează o lună de zile, care trebuie repetată în cursul anului, la începutul anotimpurilor, deci de patru ori pe an.
– Propolis. Să se mestece şi să se sugă cinci g pe zi, timp de 30 zile.
– Supozitoare cu propolis. Câte 3-5 g propolis pentru un supozitor. Se folosesc 1-2 pe zi, timp de 15 zile.
– Mipropol, preparat apicol cu propolis. Se folosesc două supozitoare pe zi, unul dimineaţa şi altul seara.

Lista de Contacte