Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Nefrita

Nefrita (glomerulo-nefrita) este o boală inflamatorie renală. Se manifestă prin prezenţa sângelui în urină (hematurie), edeme şi hipertensiune arterială. Apare la 14-21 de zile după o infecţie provocată de streptococ, stafilococ sau pneumococ (angină, scarlatină, erizipel, infecţii ale pielii, pneumonie). Bolnavul se plânge de dureri lombare, astenie, cefalee. Urina devine roşie, hematurică şi se instalează edemul, mai întâi la pleoape, faţă şi apoi la picioare. Tensiunea creşte. Indicaţii tratament naturist nefrită: ceaiuri şi apiterapie.

Profilactic: tratamentul focarelor infecţioase (amigdalită, sinuzită etc.) şi al gripei.

Ceaiuri tratament naturist nefrită
– Geum urbanum L. (cerenţel). Decoct, cu două linguriţe rădăcină mărunţită la 300 ml apă rece. Se fierbe 30 minute şi se bea în trei reprize, după mesele principale. Se face gargară şi se înghite.
– Folium Salviae (frunze de salvie). Infuzie şi gargară, din două linguriţe la 100 ml apă.
– Flores Tiliae (flori de tei). Gargară cu infuzie, din patru linguri la cană, la care se adaugă o jumătate de linguriţă de acid.boric.
– Flores Chamornillae (flori de muşeţel). Infuzie, din trei linguri de flori la cană. După răcire se strecoară şi se adaugă patru grame de acid boric. Se foloseşte pentru gargară.
– Flores Lavandulae (flori de levănţică), amestecat cu Herba Serpylli (cimbrişor), câte 50 g din fiecare. Din acest amestec se prepară o infuzie, cu două linguriţe la cană. Se foloseşte ca gargară.
– Ceai pentru gargară. Este antiinflamator şi dezinfectant.

Soluţie de oţet de mere. Se foloseşte pentru gargară. La 100 cm3 de apă se pune o linguriţă de oţet. Se ia câte o linguriţă, din oră în oră, făcându-se gargară, apoi se înghite.

Răşină proaspătă de brad, 10-15 g. Se mestecă în gură, cursul unei zile.

Propolis, soluţie alcoolică 20%. Se pun 40 picături în doi dl de apă caldă, din care se face gargară şi se înghite.

Fagure de miere. Se mestecă în gură câte o linguriţă, la fiecare oră, timp de 4-6 ore. După 15 minute de mestecare, fagurele rămas în gură se aruncă. După 4-6 raţii dispar suferintele de sinuzită. Nasul se desfundă şi durerea dispare.

Lista de Contacte