Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Migrene

Migrenele sunt boli ce se manifestă prin dureri de cap, însoţite de greţuri, vărsături şi tulburări de vedere. Îşi fac debutul la o etate precoce şi sunt mai frecvente la femei. Se menţionează cauze digestive: majoritatea bolnavilor sunt dispeptici, nu pot suporta ouăle, grăsimile, ciocolata, suferă de constipaţii cronice, de asemenea, este descrisă o migrenă biliară, în care vărsăturile, cu caracter biliar, sunt frecvente în cursul crizelor. Diverse tulburări endocrine intervin în etiologia migrenelor. În unele cazuri, crizele sunt declanşate de ingerarea unor alimente, deci şi de cauze alergice.

Indicaţii tratament naturist migrene: ceaiuri, apiterapie.

Ceaiuri
– Flores Lavaridulae (flori de levănţică). Se beau 1 -2 căm pe zi, dintr-o infuzie, cu o linguriţă la cană.
– Flores Chamomillae (flori de muşeţel). Flori pulverizate, cca un gram, luate la câteva ore după masă.
– Folium Menthae (frunze de mentă). Cataplasme pe frunte, dintr-o infuzie, cu o linguriţă la cană.
– Pulsatila montana (Hoppe) Rchb. (dediţel). Se beau 1-2 căni pe zi dintr-o infuzie, cu două linguriţe de plantă, la 200 ml apă clocotită.
– Philadelphus coronarias L. (iasomie sau lămâiţă). Se beau două căni pe zi, dintr-o infuzie, cu 1-2 linguriţe de flori la o cană de apă clocotită.
Pungă cu gheaţă pe frunte, concomitent cu luarea ceaiului.

Tampon cu vată, îmbibat în spirt medicinal, introdus în conductul auditiv al urechii, dar să nu ajungă până la timpan. Se ţine câteva ore sau până a doua zi.

Apiterapie
Miere de albine, două linguriţe, sau o lingură, la fiecare masă.
Oţetul de mere, sub formă de inhalaţii. Într-un vas smălţuit se pune oţet şi apă în părţi egale. Vasul se pune la foc şi se lasă să fiarbă încet. Când încep să iasă vapori, se ţine capul deasupra vasului. Se inhalează vaporii până la dispariţia durerii.

Lista de Contacte