Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Tuberculoza

Tuberculoza pulmonara este o boală contagioasă cu localizare la nivelul aparatul respirator, datorită pătrunderii şi înmulţirii bacilului Koch în bronhiole şi plămânul omului sănătos. Principala sursă de infecţie este omul bolnav, dar la apariţia acestei boli mai pot contribui şi alţi factori: diferite boli febrile, gripa, răceala, surmenajul, subalimentaţia, viaţa dezordonată şi orice cauze care scad puterea de rezistenţă a organismului. În repausul medicamentos şi chiar concomitent cu medicamentele se recomandă:

Ceaiuri tratament naturist tuberculoză
– Hamulus lupulus L. (hamei). Se beau două căni pe zi, timp îndelungat, dintr-o infuzie de 3-5%. Are proprietăţi tuberculostatice.
– Polygonum aviculare L. (troscot). Se beau două căni pe zi, dintr-o infuzie sau decoct, 3-5%

Cura de usturoi cu proprietăţi tuberculostatice. Să se mănânce trei bulbişori (căţei) pe zi sau să se facă o cură de apă usturoiată, aşa cum a fost descrisă la abcesul pulmonar.

Apiterapie
Cura cu miere şi Armoracia rusticana (Lam.) G.M.Sch. (hrean). Se pune un pumn de hrean dat pe răzătoare, la o jumătate de kg de miere de albine. Înfiecare zi se amestecă bine şi se lasă să stea astfel câtva timp, pentru macerare. Se iau din acest amestec două linguri pe zi, înainte de mesele principale.

Propolis, soluţie alcoolică 20-30%. Se iau câte 20-40 picături, într-un pahar cu lapte cald, de trei ori pe zi, cu 60 minute înainte de mese. Tratamentul durează de la 4-10 luni.

Pasta de trandafiri cu miere
Se iau 100 g petale de trandafir de dulceaţă, plus 150 g miere. Preparare: petalele de trandafir se spală, se toacă mărunt, se pun într-un vas de sticlă sau ceramică smălţuită, la care se adaugă mierea, amestecînd bine până la omogenizare. Se păstrează la rece, acoperită, timp de cinci zile, ca să se macereze. Se consumă două linguri pe zi, dimineaţa şi seara. Preparatul ţinut peste două săptămâni la frigider sau peste 2-3 zile la temperatura camerei devine toxic şi trebuie aruncat.

Lista de Contacte