Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Conjunctivita

Conjunctivita este o boală oculară foarte frecventă (în special la copii), caracterizată printr-o inflamaţie a mucoasei conjunctive. Este cauzată de microbi obişnuiţi sau de microbi ce îmbolnăvesc cu predilecţie conjunctiva. Fumul, praful, gazele toxice sunt factori favorizanţi. Bolnavul se plânge de usturimi senzaţie de arsură şi de „nisip în ochi“, mâncărimi, înţepături. Conjunctivitele pot fi catarale, purulente, pseudo-membranoase, nodulare şi eruptive. Se indică: tratament profilactic, infuzii, comprese, instilaţii oculare, apiterapie.

Tratament profilactic. Constă în aplicarea cu stricteţe a regulilor de igienă individuală. La bolnavi sunt necesare măsuri speciale pentru ca secreţia de la ochiul bolnav să nu ajungă la ochiul sănătos şi la alte persoane din jur. Pentru aceasta, bolnavul se va spăla pe mâini de mai multe ori pe zi. Va avea prosop, pernă şi batistă strict individuale. Sunt indicate plantele medicinale sub formă de comprese şi spălături oculare.

– Flores Chamomillae (flori de muşeţel). Este anestezic, dezinfectant, antiinflamator, antiseptic şi bacteriostatic. Infuzie, cu două linguriţe la 200 ml apă clocotită. Se foloseşte sub formă de comprese şi băi oculare.
– Feniculum vulgare Mill. (fenicul). Este antiseptic, antiinflamator. Infuzie, cu două linguriţe de fructe zdrobite la 200 ml apă clocotită. Se foloseşte sub formă de comprese.
– Plantago lanceolata L., P major L., P. media L. (pătlagina). Este un bun antiseptic. Infuzie, cu o lingură de frunze la 200 ml apă clocotită. Se foloseşte sub formă de comprese şi băi oculare.
– Melilotus officinalis L. (sulfina). Este antiseptic, calmant, antiinflamator. Infuzie, cu două linguriţe de flori la 200 ml apă clocotită. Se poate folosi sub formă de comprese, băi oculare şi instilaţii în ochi.

Apiterapie
Propolis, soluţie 5-10% în apă caldă. Se pisează propolisul uscat într-un mojar, apoi se dizolvă în apă caldă. Se obţine o soluţie gălbuie-brună, care se filtrează prin tifon sau filtru de cafea. Se pun câte 3-5 picături din această soluţie în fiecare ochi. Ustură puţin, dar e suportabil.

Lista de Contacte