Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Otita

Otita externă este un proces inflamator localizat la urechea externă. Se poate prezenta fie sub forma unei inflamaţii a tegumentului conductului auditiv extern, fie sub forma unei eczeme acute sau cronice. Una din cele mai neplăcute şi frecvente afecţiuni este furunculul conductului auditiv extern. Şe datoreşte proastei deprinderi de a se scărpina în ureche cu diferite obiecte murdare. Se manifestă prin dureri puternice şi senzaţie de asurzire. Se indică apiterapie.

Propolis, alifie 20%. Se înfăşoară un băţ cu puţină vată şi se unge conductul auditiv, de două ori pe zi.

Propolis, soluţie alcoolică 5-7%. Se pun 5-10 picături în conductul auditiv, de trei ori pe zi sau, se îmbibă un tampon de vată în soluţie, care se înfundă în conductul auditiv extern, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Otita medie acută este inflamaţia acută sau cronică a urechii (casa timpanului). Inflamaţia poate fi supurativă (otita medie supurantă) sau nesupurativă (otita medie catarală). Este determinată de infecţii de vecinătate, de regulă din nas şi gât. Începe cu durere, cu senzaţie de zvâcnituri, scăderi ale auzului, febră, frisoane, stare generală proastă. După 1-3 zile timpanul se perforează, se scurge puroiul. Odată cu aceasta, durerea scade sau dispare. Se indică comprese calde şi apiterapie. Local, contra durerii, se indică căldură sub formă de săculeţi cu mălai sau sare caldă.

Propolis, soluţie alcoolică 5%. Se pun 10 picături, de trei ori pe zi, în conductul auditiv, iar seara, la culcare, se introduce în conductul auditiv al urechii bolnave o meşă de tifon înmuiată în soluţie alcoolică 10%. Tratamentul durează 10-15 zile.

Otită medie supurantă cronică rezultă din cronicizarea unei otite medii acute. Poate imbraca o formă simplă, uşoară sau, forma obişnuite cu o evoluţie mai serioasă. Forma simplă se manifestă printr-o scurgere gălbuie, nemirositoare, formănd uneori coji în conduct şi producănd scăderi ale auzului. Forma obişnuită otitei cronice se manifestă prin dureri în ureche, ce apar în perioade de acces şi o senzaţie de greutate în jumătatea respectivă de cap, mai ales noaptea. Bolnavul are o scurgere din ureche şi o scădere a auzului. Urechea este plină cu secreţie purulentă, uneori grunjoasă, amestecată cu sănge, murdară şi foarte urăt mirositoare. Se indică apiterapie.

Apiterapie
– Propolis, soluţie alcoolică 5-7%. Se pun 10 picături în urechea bolnavă, de trei ori pe zi.
– Propolis, soluţie 30% alcoolică. Se îmbibă o meşă de tifon şi se pune seara, la culcare, în ureche. Se face tratament 10-15 zile, până la completa vindecare.

Lista de Contacte