Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Seboree

Seboreea este o stare care rezultă din funcţionarea exagerată a glandelor sebacee ale pielii, Mătreaţa este formată din mici cojiţe albicioase, ce se formează pe pielea capului. Apare la persoane ce suferă de seboree, care face să cadă şi părul.

Se indică: frecţii, băi, spălături, loţiuni, apiterapie, ulei de porumb, oţet.
– Radix Bardanae (rădăcină de brusture). Decoct, din trei linguri la o jumătate, de litru apă rece. Se fierbe timp de 30 minute. Se fac frecţii săptămânal.

Tinctură, din 20 g plantă care se ţine la macerat 15- zile, în 100 ml alcool. Se face o frecţie puternică cu un prosop după aplicarea loţiunii.

– Herba Thymi vulgaris (cimbru de cultură). Se fac băi şi spălări ale capului cu decoct, din trei linguri la cană.
– Folium Betulae (frunze de mesteacăn). Spălături, ca infuzie, din 2-3 linguri la o jumătate litru de apă. Se frecţionează puternic.
– Folium et radix Urticae (frunze şi rădăcină de urzică). Băi pentru cap din infuzie, cu 40-50 g la litru.

– Foliunm Betulae (frunze de mesteacăn) 60 g
– Radix Bardanae (rădăcină de brusture) 60 g
– Folium Urticae (frunze de urzică) 60 g
Din acest amestec se fac loţiuni prelungite, cu decoct, din 1-2 linguri la jumătate de litru de apă. Se lasă să fiarbă 20-30 minute. După răcire şi strecurare se face frecţia cu ajutorul unui prosop – timp de 10 – 15 minute. Se repetă săptămânal, de două ori.

– Humulus lupulus L (hamei). Infuzie 4 g%, pentru comprese sau spălături, cu frecţii.
– Salvia officinalis L. (salvia). Infuzie, 5% frunze in apă clocotită, pentru frecţii şi comprese.
– Quercus rohur L. (stejar). Decoct, din coajă, cu trei linguriţe la 200 ml apă rece. Se fac băi şi frecţii saptămânal sau de două ori pe săptămină,
– Herba Centauri (ţintaură). Băi, cu decoct, din 50-60 g la litru.
– Flores Chamomillae (flori de muşeţel). Se fac frecţii, cu o infuzie, din-50 g la o jumătate de litru de apă. Dă părului reflexe blonde-aurii.
– Folium Juglandis (frunze de nuc). Băi, cu infuzie, dui 50 g la litru. Dă părului reflexe brune.

Dermapin (lăptişor de matcă) plus polen, (preparat apicol). Să se frecţioneze rădăcina părului şi pielea capului, de 2-3 ori pe săptămină, cu un tampon de vată învelit în tifon şi îmbibat în soluţie.

Uleiul de porumb. Se încălzeşte uleiul şi se masează cu el tot capul, după care se înfăşoară cu un prosop care a fost înmuiat în apă fierbinte şi stors. Se repetă de 5-6 ori. După aceea se spală cu şampon de mesteacăn.

Oţet de mere. Să se frecţioneze zonele unde cade părul, de şase ori pe zi, începând de dimineaţă până seara.

Masajul pielii capului astfel: cu coatele pe masă, cu ambele mâini pe cap, eu degetele răsfirate, executăm un masaj în profunzime, la început de la ceafă spre frunte, prin mişcări circulare şi apoi, de la frunte înspre vârful capului. Ultimile mişcări vor porni de la tâmple în sus. Să se execute înainte de orice loţionare sau băi ale capului.

Drojdie de bere. Se ia o lingură de drojdie de bere la fiecare masă.

Soluţie Lugol (miere de albine şi, oţet de mere). Modul de preparare: două linguriţe de miere de albine amestecate cu două linguriţe de oţet de mere, la care se adaugă 100 ml apă şi câte o picătură de Lugol (5% iod şi 10% soluţie de potasiu) la persoanele cu greutatea până la 75 kg, iar pentru cei ce depăşesc această greutate, câte două picături de Lugol. Intern: trei-zile pe săptămînă se consumă mierea, oţetul şi Lugol şi restul de patru zile, numai miere şi oţet. Se va consuma astfel timp de şase luni.

Iaurt, un litru pe zi.

Lista de Contacte