Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Teniaza

Teniaza este o boală provocată de diferite specii de viermi parazitari, în formă de panglică (tenii). Teniile parazitează în intestinul subţire al omului, fixându-se bine cu ajutorul ventuzelor de mucoasa pereţilor intestinali, unde trăiesc mai mulţi ani. Bolnavii de tenie se plâng de pierderea poftei de mâncare, greaţă, salivaţie abundentă, slăbiciune generală, dureri de cap, ameţeli. Unica sursă de propagare a teniazei este omul contaminat, care răspândeşte în mediul extern, prin fecale, ouăle şi proglotele teniilor. Se indică ceaiuri.

– Armoracia rusticana (Lam.) G.M. Sch. (hrean). Se beau două căni pe zi, între mese, dintr-o infuzie, cu 15 -30 g de hrean ras, care se lasă la macerat 12 ore.
– Usturoiul, 50 g usturoi pisat şi fiert în 200 ml apă. Se filtrează, se îndulceşte cu 50 g zahăr sau mai bine cu miere. Se bea dimineaţa, pe stomcul gol, repetându-se mai multe zile la rând, până la expulzarea paraziţilor.

Lapte cu ceapă şi cu miere. Două cepe de arpagic, de mărime potrivită, tocate mărunt, un pahar de lapte, două linguri de miere. Într-un vas emailat se pune laptele şi ceapa tocată. Se acoperă şi se fierbe la foc domol timp de 15 minute, după care se strecoară imediat. După răcire se adaugă mierea şi se amestecă. Se poate ţine Ia frigider până la o săptămână. Administrarea se face astfel:
1) copiilor, până la trei ani, li se face o clismă, călduţă, seara.
2) copiilor, între 6-9 ani, li se dau două linguriţe, seara.
3) copiilor, între 9-12 ani, li se dau trei linguriţe, seara.
4) copiii mari şi adulţii iau câte 3-4 pahare, de 1-2 ori pe săptămână, timp de doua săptămâni.

Este eficient mai ales în ascarizi şi oxiuri.

Decoct de usturoi cu miere. O parte căţei de usturoi, doua părţi apă, miere după gust. Într-un vas emailat se pune usturoiul şi apa. Se acoperă şi se fierbe la foc domol, până scade la jumătate. Se strecoară imediat, apoi se răceşte şi se îndulceşte cu miere, după gust (o linguriţă de miere la o jumătate de pahar de lichid). Decoctul se poate păstra 2-3 zile la temperatura camerei şi nu mai mult de o săptămână la frigider. Se foloseşte şi se administrează ca şi laptele cu ceapă şi miere.

Seminţe de dovleac
a) decoct: Într-un vas emailat se pun 50 g seminţe decojite împreună cu un pahar de apă. Se fierbe 30 minute, la foc domol, apoi se răceşte şi se aduce la volumul iniţial cu apă fiarta şi răcită. Se ia într-o singură repriză întreaga cantitate, dimineaţa pe nemîncate.
b)emulsie: 50 g seminţe de dovleac decojite şi pisate, un pahar de apă, 50 g sirop de coajă de portocală sau sirop de lămâie. Intr-un vas se pune gasta de seminţe de dovleac, împreună cu apa fiartă şi răcită şi siropul de portocală sau lămâie. Se amestecă bine. Întreagă cantitate se ia dimineaţa, în două reprize, iar după câteva ore se administrează două linguri de ulei de ricin. Se repetă o dată pe săptămînă, până la completa vindecare.

În general, preparatele cu seminţe de dovleac constituie leacul în toate formele de paraziţi intestinali: ascarizi, oxiuri, tricocefali, tenii.

Uleiul de alune. Se ia câte o linguriţă, în fiecare dimineaţă, timp de 15 zile.

Lista de Contacte