Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Oxiuri

Oxiuraza este o boală parazitară, provocată de oxiuri, care trăiesc în intestinul omului. Femelele ies afară, prin anus şi după ce depun un număr mare de ouă pe piele, pier. Acest fenomen se însoţeşte de o senzaţie de mâncărime în jurul anusului, care împiedică somnul bolnavului şi îl face agitat. Omul se poate să se îmbolnăvească de oxiurază prin atingerea obiectelor contaminate sau inhalând praful care conţine ouă de oxiuri. Se indică: ceaiuri şi băi locale.

– Herba Absinthii (pelin). Se ia sub formă de pulbere 2 -3 g, în amestec cu miere de albine, dimineaţa pe stomacul gol.

– Cortex Frangulae (coaje de cruşin) 30 g
– Herba Absinthii (pelin) 30 g
Se prepară un decoct din acest amestec, din două linguriţe la o cană jumătate de apă. Se bea în întregime pe stomacul gol.

– Vaccinium myrlillus L. (afin). Infuzie, din frunze, două linguriţe la 100 ml apă clocotită. Se bea călduţ, fracţionat în trei reprize, în decursul unei zile. Macerat la rece, timp de opt ore, cu o linguriţă jumătate de fructe zdrobite, la 400 ml apă rece, la temperatura camerei. Se bea în trei reprize, în cursul unei zile.

– Herba Absinthii (pelin). Infuzie, 20-30 g la litru, pentru băi locale (uz extern) sau sub formă de clisme, cu 20 -30 g la litru, adăugându-se şi muşeţel, jumătate din cantitate.

– Saponaria officinalis L. (săpunariţa). Se foloseşte pentru băi de şezut. Decoct de rădăcină, cu 40 g la litru de apă.

– Usturoi pisat. 80 g la 500 ml apă în clocot, pentru băi locale.

Lista de Contacte