Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Pofta De Mancare/Ingrasare

Slăbirea este o stare caracterizată prin scăderea greutăţii coporale cu mai mult de 15% faţă de greutatea normală. Slăbirea poate fi urmarea unui deficit alimentar, prin subnutriţie (foamete), post îndelungat, a unor boli ca: stenoza esofagului, stenoza pilorică, diareea cronică, varsături incoercibile, tuberculoza pulmonară, boala Basedow, Adisson, caşexia hipofizară, diabet, cancer. Se indică regim alimentar şi apiterapie.

Profilactic. Alimentaţie raţională, prin consumarea alimentelor cuprinse în cele şapte grupe de bază; 1) laptele şi brânzeturile; 2) carnea şi peştele; 3) ouăle: 4) produse derivate din cereale şi leguminoase uscate (pâinea, paste făinoase, fasole uscată, mazăre, linte etc.); 5) legume, fructe, zarzavaturi; 6) zahărul şi produsele zaharoase; 7) grăsimi (untură, ulei, unt).

Cura de supra-alimentaţie, adică 3500 calorii/zilnic: 100-120 g carne, ficat, lapte, brânză, ouă; glucide sub formă de zaharuri, dulciuri, făinoase, pâine, fructe dulci, circa 500 g în 24 ore. Lipidele, 120-150 g, sub formă de unt, smântână, frişca, untdelemn. Aportul de vitamine va fi asigurat prin fructe crude şi legume, pâine integrală, ficat, iar cel de săruri minerale prin lapte, brânzeturi, legume etc.

Apiterapie
Polenul. Este un produs complex deoarece conţine 20% proteine, 40-45% aminoacizi indispensabili vieţii, 30% glucide, vitamina B1, B2, PP, C. Se iau 20 g pe zi (o lingură de supă rasă), copiii 10 g, în cure de câte o lună, în fiecare trimestru, iar uneori tot anul, cu întrerupere de şapte zile din când în când.

Mierea de albine să fie folosită în loc de zahăr, între 90 – 150 g pe zi.

Drojdia de bere, conţine 17 vitamine, grupul complet de B, 16 amine şi 14 feluri de săruri minerale esenţiale, 46% proteine. Drojdia se poate adăuga la apă, lapte, sucuri de tomate, ananas sau alte sucuri de fructe. Se pune o jumătate de litru de suc într-un vas în care se adaugă patru linguri de drojdie şi se amestecă bine pâ se topeşte, apoi se umple vasul cu sucul respectiv şi se pune la răcitor. Intrucât drojdia de bere se depune la fund, se amestecă lichidul de fiecare dată înainte de a se consumn. Se beau 2-3 pahare pe zi.

Laptele fortifiant. Se pune într-un vas smălţuit o jumătate de litru de lapte proaspăt, patru linguri de drojdie de bere, o ceaşcă de lapte praf, o lingură bună de melasă neagră sau miere de albine. Când s-au dizolvat se adaugă incă o jumătate de litru de lapte proaspăt, continuând amestecarea. Este o băutură delicioasă, bogată în calciu, fier şi toate vitaminele, iar conţinutul în proteine este egal cu cel a patru antricoate mari. Să se bea două pahare pe zi, unul între mese şi altul seara, la culcare.

Lista de Contacte