Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Urticarie

Urticaria este o dermatoză de sensibilizare, caracterizată prin apariţia unor ridicători ale pielii (papule), de dimensiuni variabile. La scurtă vreme, după consumarea unor alimente pe care bolnavul nu le suportă sau după atingerea unor anumite substanţe la care este sensibil, pe piele apar papule urticariene, asemănătoare cu urma pe care o lasă atingerea de urzică. Ele au o durată scurtă, de la minute, până la câteva ore, provoacă mâncărimi şi dispar fără urme. Astfel de leziuni se pot forma şi pe laringe (însoţite de fenomene de sufocare, uneori) sau în alte organe, dând tulburări variate.

Indicaţii tratament naturist urticarie: ceaiuri şi băi.

– Hippophae rhamnoides L. (cătină albă). Infuzie, cu două linguri de fructe zdrobite la 500 ml apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 30 minute. Se bea fracţionat, în cursul unei zile.

– Mentha piperita (L.) (izmă). Se beau trei căni pe zi, reci, dintr-o infuzie, cu o linguriţă de frunze la 200 ml apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 15-20 minute. Se strecoară şi lichidul rezultat se amestecă cu apa din cadă, de 37°. Se stă în baie 30 minute.

– Viola truvlor L. (trei fraţi pătaţi). Se beau trei căni pe zi dintr-o infuzie, cu o linguriţă la 200 ml apă în clocot.

Lista de Contacte