Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Furuncule

Furuncule. Boală de piele ce se caracterizează prin inflamaţia acută a pielii şi a ţesutului subcutanat, provocată de stafilococ. Începe printr-o foliculită şi formează un nodul de diferite dimensiuni. La început, este tare şi foarte dureros; devine, după câteva zile, moale, datorită transformării purulente a conţinutului şi apoi se sparge, lăsând să se scurgă un puroi galben şi o masă de ţesut necrozat (bulbionul sau ţâţâna).

Indicaţii tratament naturist furuncule: infuzii, cataplasme, băi, apiterapie.
– Herba et Radix Cichorii (plantă şi rădăcină de cicoare). Infuzie, (în cazul părţii aeriene) 10-15 g la litru sau decoct (în cazul rădăcinii), cu 15-40 g la litru, cantitate care se bea în cursul unei zile.
– Farina Lini (făină de in). Calmează durerile, ajută la colectarea şi evacuarea puroiului. Cataplasme din făină de in amestecată cu apă fierbinte, până se face o pastă, care se pune între două bucăţi de pânză şi se aplică pe furuncul. Se menţin calde permanent, timp de 2-3 ore. Pentru creşterea acţiunii antiseptice se adaugă, la făina de in şi muşeţel pulverizat.
– Flores Chamomillae (flori de muşeţel). Cataplasme eu infuzie, din trei linguri la cană.
– Flores Sambuci (flori de soc). Ajută la colectarea furunculul. Băi locale sau cataplasme, cu infuzie, din 40 g la litru.
– Folium Malvae (frunze de nalbă). Ajută foarte mult la colectare, fiind puternic emoliente. Cataplasme, din frunze opărite cu apă şi aplicate pe furuncul.

– Fructus Cynosbati (măceş) 30 g
– Folium Junglandis (frunze de nuc) 20 g
– Folium Urticae (frunze de urzică) 30 g
– Herba Violae tricoloris (trei fraţi pătaţi) 20 g
Infuzie, cu o lingură din amestec la o cană. Se beau 2-3 căni pe zi, între mese.

Apiterapie
Propolis, unguent, preparat apicol, 20% în vaselină. Să se ungă locurile cu furuncule.
Propolis spray, 10%. Să se pulverizeze locurile bolnave.

Lista de Contacte