Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Bataturi

Bătăturile sunt hiperkeratoze circumscrise, de formă rotundă sau ovală, datorate acţiunii mecanice de frecare sau presare a pielii.

– Crataegus monogyma Jacq. (păducel). Decoct, din 2-3 linguri de frunze şi ramuri, pentru 200 ml de apă. Se foloseşte sub formă de comprese şi cataplasme.
– Convolvulus arvensis L. (volbură, rochiţa rândunicii). Decoct, din tulpini şi frunze, cu două linguri, la 200 ml apă, pentru comprese şi cataplasme.
– Hieracium pilossella L. (vulturică). Dccoct, din părţile aeriene, cu două linguri la 200 ml apă, pentru comprese şi cataplasme.
– Sempervivum tectorum S. (urechelniţă, iarba surzilor). Frunzele pisate se pun pe bătătură. Infuzie, cu două linguri de frunze la 200 ml apă, pentru comprese şi cataplasme. Se foloseşte şi ca remediu împotriva pistruilor, coşurilor şi pecinginei.
– Salix alba L. (salcie). Decoct, din frunze, 2-3 linguri la 200 ml apă, pentru băi şi comprese pe locurile cu bătături, de două ori pe zi.
– Rosa canina L. (măceş). Decoct, din ramuri şi frunze mărunţite, două linguri la 200 ml apă, pentru băi, cataplasme şi comprese.
– Allium porrum L. (praz). Macerat, din frunze de praz, în oţet, timp de o zi şi care se ţine timp de 7-8 ore pe bătătură.
– Allium sativum L. (usturoi). Cataplasme, cu usturoi ras, aplicat seara, care se ţine până dimineaţa. Se repetă astfel timp de 15 zile.

Ulei de ricin. Se fac fricţiuni. Apoi se aplică o bucată de propolis topit la foc, peste care se aşază o bucată de leucoplast, seara la culcare.

Lista de Contacte