Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Arsuri

Arsurile sunt leziuni ale ţesuturilor produse de acţiunea temperaturii ridicate (arsură termică), a substanţelor chimice, curentului electric, razelor solare, razelor Rontgen. Se deosebesc cinci grade de arsuri:
– gradul I, cu hiperemia pielii:
– gradul al II-lea, cu apariţia de vezicule (băşici);
– gradul al III-lea în care se produce necroza pielii;
-gradul al IV-lea, când se ajunge la necroza mai întinsă şi mai în profunzime a pielii.

Gravitatea depinde de suprafaţa pielii arse şi gradul arsurii, de vârstă, de starea generală a organismului, de infecţii, de apariţia complicaţiilor hepato-renale şi, în foarte mare măsură, de primul tratament aplicat. Primul ajutor constă din îndepărtarea hainelor care mai ard, ungând toată pielea arsă cu miere de albine.

– Gemmae populi (muguri de plop). Infuzie, preparată din 20 g la litru, cu care se fac spălaturi şi băi locale.
– Fiores Millefolii (flori de coada şoricelului). Comprese, cu infuzie, din două linguri la cană.
– Flores Chamoniillae (flori de muşeţel). Băi locale, din infuzie, cu două linguri la o cană.
– Flores Calendulae (flori de gălbenele). Băi sau cataplasme, cu infuzie, preparată din 15-30 g la litru.

Tinctură, din 20 g macerat, opt zile, în 100 ml alcool. Se fac comprese din 10 g tinctură, la 100 ml apă fiartă şi răcită.

– Fiores Sainhud (flori de soc). Băi locale, cu infuzie, din 30 -40 g la litru.
– Herba Hyperici (sunătoare). Băi sau cataplasme, cu infuzie, 30 -40 g la litru.

Ulei din macerarea a 20 g plantă, bine mărunţită, cu 200 ml ulei, timp de 4-6 săptămâni, după care se strecoară. Un alt mod de preparare, mai rapid, este următorul: 20 g plantă mărunţită se amestecă cu 20 ml alcool şi se ţin 24 de ore, după care se adaugă 200 ml ulei şi se fierbe trei ore pe baie de apă, agitându-se din când în când. Se lasă 2-3 ore şi se strecoară prin presare. Se păstrează la întuneric şi răcoare.

Se fac pansamente.
– Flores Chamomillae (flori de muşeţel). Ulei, din 20 g flori mărunţite, care se umectează cu două linguri alcool, timp de 2-3 ore, după care se adaugă 200 ml ulei şi se fierbe pe baie de apă, timp de 2-3 ore, amestecându-se, după care se strecoară prin presare. Se păstrează în sticle închise la culoare şi se foloseşte la nevoie pentru pansamente.
– Gemmae Populi (muguri de plop). Unguent din.20 g muguri zdrobiţi, umectaţi, timp de 24 ore, cu cinci ml alcool; se adaugă apoi 100 guntură şi cinci g ceară de albine; se ţine pe baie de apă, trei ore, la 100°C; se strecoară pfin tifon şi se freacă, după răcire, până se formează unguentul.

Ulei – se prepară în acelaşi mod, dar în loc de untură şi ceară se pune ulei de floarea soarelui.

Apiterapie
Mierea de albine. Este leacul de urgenţă la îndemână. Să nu lipsească din nici o locuinţă. Se unge arsura de două ori pe zi, după ce în prealabil s-au făcut spălături cu infuzie de muşeţel, coada şoricelului sau muguri de plop. Este unul din remediile cele mai bune.

Propolis, spray (produs apicol). Se pulverizează locul cu arsură.

Propolis unguent, 20-30% (preparat apicol). Să se ungă de două ori pe zi arsura.

Lista de Contacte