Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Varice

Varice. Este o boală caracterizată prin dilatarea permanentă, circumscrisă şi patologică a venelor, datorită pierderii tonicităţii pereţilor, ca urmare a unor procese inflamatorii şi distrofice, a insuficienţei valvulelor (congenitală) sau a creşterii presiunii sanguine din cauza unui baraj în circulaţia de întoarcere. Varicele apar între 20-40 de ani, fiind mai frecvente la femei. Printre factorii externi, unul din cei mai importanţi este profesiunea care obligă să se stea mult în picioare (ospătari, frizeri, bucătari). Se recomandă ceaiuri, comprese, afuziuni, apiterapie, gimnastică medicala şi tratament fizio-balnear.

Ceaiuri tratament naturist varice
– Taraxacum officinale Web. (păpădie). Se beau 2-3 căni pe zi, după mesele principale, din infuzie, cu două linguriţe de plantă, la 250 ml apă clocotită.
– Salvia officinalis L. (salvia). Se beau două căni pe zi dintr-o infuzie, cu o linguriţă de frunze, la 100 ml apă clocotită. Extern, 5 g frunze, la 100 ml apă în clocot. Se foloseşte sub formă de comprese, însă reci.

Comprese din cârpe înmuiate în apă rece cu lut. Se aplică de două ori pe săptămână, peste noapte, începând de la gleznă până la genunchi.

Un prosop muiat în decoct de flori de fin, rece, se foloseşte ca o compresă. Se aplică de două ori pe săptămână.

Comprese elastice, cu faşă elastică sau ciorapi elastici, se aplice dimineaţa, înainte de a coborî din pat.

Apiterapie
Se prepară din 600 ml suc de ceapă roşie, plus 300 g miere de salcâm sau fâneţe. Se stoarce ceapa măruntită şi se strecoară printr-o pînză deasă sau tifon. Sucul rezultat se trec într-o sticlă curată şi se adaugă miere. Se amestecă bine şi sel păstrează la frigider. Se ia câte 50 g, înainte sau după cele trei mese principale, timp de o lună. După o pauză de o lună de zile se poate repeta, până la dispariţia varicelor. Se recomandă câte o serie de o lună, de două ori pe an, primăvara şi toamna. Preparatul, dacă nu se ţine la frigider devine toxic. Este contraindicat în gastritele hiperacide şi ulcerele de stomac şi duoden.

Afuziuni inferioare
Se începe de la partea posterioară a călcâiului, se urcă pe mijlocul gambei şi al coapsei până la regiunea sacro-lombară. Aici se fac câteva turnări transversale, apoi se coboară pe fosa opusă şi pe mijlocul membrului inferior corespunzător, până la călcâi. Se repetă de 3-4 ori, apoi se trece pe partea, anterioară a membrului până la ombilic, se coboară ele aici; pe celălalt membru inferior. Se repetă de 3-4 ori, zilnic sau la două zile. Dacă există cianoză, se execută ţinând suferindul culcat cu membrele inferioare la orizontal, sau ridicate pe un plan mai sus. După procedură se face gimnastica membrelor.

Gimnastică medicală
Culcat pe spate, braţele de-a lungul corpului, membrele inferioare fiind îndepărtate. Se execută mişcări rotatorii, în afară şi în interior, cu membrele inferioare, de 4-6 ori. În timpul depărtării se inspiră, la apropiere se expiră. Se execută de două ori pe zi.

Tratament fizio-balnear
Băi generale, 34°, cu durata de 15-30 minute, zilnic sau la două zile.

Impachetări reci cu nămol, tip Techirghiol sau argilă, timp de două ore zilnic.

Tratament fizio-balnear în staţiunile: Buziaş, Covasna, Calimăneşti-Căciulata, Tuşnad, Eforie-Nord, Mangalia, Neptun, Techirghiol. Înstaţiunile unde nu există nămol ar fi de dorit să se folosească argila.

Lista de Contacte