Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Insuficienta Cardiaca

Insuficienţa cardiacă este o stare patologică în care inima nu mai poate asigura debitul sanguin adecvat necesităţilor normale ale organismului, datorită unei contracţii deficitare (insuficienţă sistolică), care poate fi compensată sau decompensată.

Ceaiuri tratament naturist insuficienţă cardiacă
– Crataegus monogyna Jacq. şi C. oxyacantha L. (frunze, flori şi fructe de păducel). Se foloseşte ca infuzie, cu o linguriţă de flori sau fructe la 200 ml apă în clocot. După 15 minute de fiert se strecoară şi se bea fracţionat în cursul unei zile.
– Capsella bursa-pastoris L. (traista ciobanului). Se beau două căni pe zi dintr-o infuzie, cu o linguriţă de plantă la 200 ml apă în clocot.
– Viscum album L. (văsc de măr, păr, mesteacăn, stejar, brad; cel de salcie este contraindicat, fiind toxic). Două linguriţe de plantă în 250 ml apă rece, la temperatura camerei, se lasă opt ore la macerat. Se foloseşte în două reprize, din care una seara la culcare.
– Armoracia rusticana (Lam.) G.M. Sch, (hrean). Se iau 50 g de frunze şi flori de hrean proaspete, sau 25 g, uscate, la 200 ml apă. Se fierb, într-un vas acoperit, cinci minute. Se lasă să se răcească, se storc bine, se strecoară şi se amestecă cu miere (40 g la 100 ml zeamă). Se pune într-un vas de sticlă curat, ce se închide ermetic. Se păstrează la rece. Se iau căte trei linguri pe zi, căte una după mesele principale, timp de două săptămăni pe lună. Cura durează trei luni.

Fructe şi legume: lămăie, cartof, fasole, hrean, morcov, spanac, sparanghel, usturoi.

Insuficienţă cardiacă cu edeme

Se recomandă ceaiuri, apiterapie.

Ceaiuri tatament naturist insuficienţă cardiacă cu edeme
– Herha Equiseti (coada calului). Decoct, cu o linguriţă de plantă la o cană, ce se bea în cursul unei zile.
– Folium Beiulae (frunze de mesteacăn). Infuzie concentrată, cu două linguri la 200 ml apă. La răcire se adiaugă, pentru neutralizare, un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Se lasă şase ore, apoi se bea în două reprize, la patru ore ianterval.
– Radix Ononidis (rădăcină de osul iepurelui). Se beau 3-4 căni pe zi de deeoct, din patru linguri de plantă la un litru de apă rece, fierbându-se 30 minute.

Infuzie de sparanghel cu alte plante:
– Asparagus officinalis L. (sparanghel) 30 g
– Anethum graceolens L. (mărar) 3 g
– Herba Equiseti (frunze de coada calului) 50 g
– Betonica officinalis L. (vindecea) 12 g
– Bumex acetosa L. (măcriş) 10 g
– Folium Urtieae (frunze de urzică) 20 g
– Folium Plantagius (frunze de pătlagină) 20 g
– Folium Fragariae (frunze de frag) 20 g
– Fructus Cynosbati (măceşe) 20 g
Toate plantele se mărunţesc şi se amestecă între ele.

O lingură din amestecul de plante se pune într-un vas emailat, se adaugă două pahare de apă clocotită, apoi se acoperă. Se lasă în linişte timp de o jumătate de oră, apoi se strecoară. Se împarte în trei porţii, care se, iau cu 10 minute înainte de cele trei mese principale. Cura durează până la completa ameliorare.

Băutură din dovleac fiert. 500 g miez de dovleac, fără seminţe, se taie în bucăţele şi se pune la fiert într-un vas emailat, cu apă cât cuprinde. După ce s-a înmuiat dovleacul se scurge apa şi se păstrează. Dovleacul fiert se pune într-un vas şi se freacă cu lingura de lemn până se face o pastă fină, apoi se adaugă apa în care a fiert, se amestecă până la completa omogenizare. Băutura rezultată se consumă în două reprize, dimineaţa şi seara. Cura durează timp de 30 zile.

Sucul de dovleac se obţine din 500 g de miez de dovleac ajuns la maturitate, care se curăţă de coajă şi seminţe, se taie felii, se trece prin maşina de tocat şi apoi se stoarce sucul. Se consumă imediat sau se păstrează la frigider 12 ore. Se bea în două reprize, dimineaţa şi seara.

Sucul de tomate, proaspăt, este un tonic cardiovascular. Se aleg tomatele (roşiile) bine coapte, sănătoase, întregi. Se îndepărtează codiţele, se spală, se scurg, se trec prin maşina de tocat sau se storc prin alte mijloace tehnico. Se bea câte un pahar zilnic, timp îndelungat.

Ceai diuretic din ceapă şi miere. 100 g ceapă, 50 g miere, 200 ml apă. Ceapa se curăţă şi se fierbe, 5 minute, într-un vas acoperit, la foc moale. Se răceşte puţin, se stoarce, se strecoară şi la lichidul rămas se adaugă mierea. Se amestecă bine şi se bea călduţ, seara la culcare. Se repetă cât este necesar. Este contraindicat la dispeptici, la cei cu ulcer stomacal şi duodenal şi la cei cu gastrite hiperacide.

Lista de Contacte