Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Hemoroizi

Hemoroizii sunt varicele venelor ano-rectale. Pot fi externi când sunt situaţi în afara anusului şi interni, când sunt situaţi în canalul anal. Apar, mai ales, intre 30-40 ani. Factorii care determina apariţia: tumori abdominale, ciroză hepatică, infecţie locală (diaree-constipaţie). Clinic, hemoroizii externi se manifestă prin senzaţii anormale la nivelul anusului (mîncăimi, greutate, dureri) şi apariţia, în jurul orificiului anal, a mici ridicaluri moi de culoare violacee. Hemoroizii interni au aceleaşi simptome, la care se adaugă hemoragie, de la câteva picături de sânge până la cîţiva cm3. Hemoragia se repetă la fiecare scaun şi determină anemia bolnavilor. Ca tratamente recomandă: ceaiuri, băi de şezut, comprese, afuziuni, apiterapie, presopunctură, acupunctură.

Ceaiuri tratament naturist hemoroizi
Cortex Frangulac (coaje de cruşin) 10 g
Herba Centaurii (ţintaură) 5 g
Rhizoma Rhei (revent) 5 g
Herba Millefolli (coada şoricelului) 5 g
Se beau 2-3 pahare pe zi din decoct, cu o linguriţă din acest amestec la un pahar cu apă.

Herba Millefolli (coada şoricelului) 10 g
Cortex Frangulae (coaje de cruşin) 5 g
Radix Taraxad (rădăcină de păpădie) 5 g
Folium Juglandis (frunze de nuc) 5 g
Herba Hyperid (sunătoare) 10 g
Flores Chamomillae (flori de muşeţel) 5 g
Se beau 2-3 căni pe zi din decoct, cu o lingură din amestec la o cană da apă.

Ceai laxativ antihemoroidal pentru combaterea constipaţiei şi hemoroizilor. Se beau 2-3 căni pe zi din decoct, cu 2g %; se fierbe timp de 3-4 minute, apoi se lasă vasul acoperit 15 minute.

Băi
Cortex Quercus (coaje de stejar) 10 g
Folium Salviac (salvic) 5 g
Flores Chamomillae (muşeţel) 5 g
Intreaga cantitate se amestecă, se pune la un litru de apă şi se fac 1-2 băi de şezut pe zi.

– Flori de muşeţel, frunze de frasin, coaje de stejar, pelin. Se folosesc câte două linguriţe, din fiecare plantă, la un litru de apa clocotita. Pentru baia de şezut se folosesc 4-5 l, la o baie, la temperatura de 36°, timp de 10-15 minute. Se fac două băi pe zi, una seara la culcare, bineînţeles după o prealabilă toaletă a regiunii anale. Băile se execută până la descongestionarea totală a hemoroizilor şi a fisurilor anale, atunci când ele există.
– Anethum aveolens L. (mărar). Se foloseşte atât ca ceai cât şi ca baie de şezut. Se beau două căni pe zi dintr-o infuzie, cu 1-2 linguriţe la o cană, din partea aeriană a plantei. Pentru băi se folosesc 4-5 linguri, la 250 ml apă, care se toarnă în baia de şezut.
– Symphylum officinale L. (tătăneasă). Se foloseşte atît ca ceaiuri, cât şi ca băi de şezut.
Se beau 2-3 ceaiuri pe zi din decoct, cu o linguriţă de rădăcină la 250 ml apă rece. Se fierbe 20-30 minute. Decoct, 4-5 linguri de rădăcină la 250 g de apă, ce se toarnă în baia de şezut. Se pot face şi comprese. Se execută concomitent două băi pe zi şi o compresă seara, la culcare, până la vindecare.

Apiterapie
Propolis, unguent 20%. Se foloseşte prin ungerea rectului şi a hemoroizilor de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Durerea, mâncărimea şi sângerarea dispar după cca două săptămâni.

Lista de Contacte