Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Anemie

Anemia este boala ce se caracterizează prin modificări cantitative şi calitative privind componentele sângelui. Efectul se manifestă printr-un aport insuficient de oxigen şi de substanţe nutritive necesare organismului. Simptomele anemiei sunt: paliditatea tegumentului, slăbiciune, ameţeală, iar în formele survenite brusc, pierderea conştiinţei. Examenul sângelui arată scăderea numărului de globule roşii şi a hemoglobinei, a fierului ce întră în compoziţia hemoglobinei sau lipsa vitaminei B12 (anemia pernicioasa). Se recomandă: regim dietetic, ceaiuri, sucuri, drojdie, apiterapie şi tratament fizio-balnear.

Regimul dietetic să fie alcătuit din ficat de vită, rinichi, inimă, pancreas, zarzavaturi (spanac, păpădie, urzici, sfeclă roşie, salată verde, ştevie), fructe proaspete (caise, piersici), fructe uscate (prune, stafide, caise, curmale), care conţin vitaminele şi mineralele necesare. Să se consume pâine neagră, nu albă. Practic, alimentele trebuie să conţină cca 2.300 cal., repartizate astfel: 150 g proteine, 30 g glucide, 70 g grăsimi, 30 mg fier etc. Meniurile să fie foarte variate pentru a se stimula apetitul. Ficatul şi muşchii să fie pregătiţi Ia grătar sau fierţi şi nu prăjiţi la tigaie. Regimul să fie echilibrat pentru a conţine aminoacizii indispensabili, minerale şi vitamine, în special din grupul B şi C.

Sucul de sfeclă roşie, forte bogat în săruri minerale, fosfor, fier şi vitamine B1, B2 şi C. Sfecla se spală, se curăţă de coaje, se dă pe răzătoare. Se pune într-un săculeţ de tifon şi se stoarce sau se stoarce printr-o maşină de stors. Se bea zilnic câte o jumătate de pahar de suc, după masa de dimineaţă şi cca de seară. Cura durează până la completa ameliorare.

Drojdia de bere conţine 17 vitamine, între care grupul complet de vitamina B, 16 amine, 14 feluri de săruri minerale esenţiale şi 46% proteine. Poate fi adăugată în lapte, în sucul de sfeclă, roşii sau la fructe. Pentru a se face amestecul, se pune o jumătate de litru din lichidul respectiv (suc), se adaugă patru linguri de drojdie şi se amestecă bine, apoi se completează cu încă o jumătate de litru de lichid şi vasul se pune la răcitor. Deoarece drojdia se depune la fund, se va mesteca lichidul, de fiecare dată, înainte de a se consuma. Se recomandă consumul drojdiei de bere mai ales în laptele fortifiant. Se pun într-un vas sau într-un mixer următoarele: o jumătate de litru de lapte, patru linguri drojdie de bere, o ceaşcă de lapte praf, degresat, o lingură de miere de albine sau melasă neagră. Când mierea s-a dizolvat bine se adaugă încă o jumătate de litru de lapte proaspăt, continuând amestecarea. Se obţine o băutură extrem de bogată în fier, calciu şi alte minerale, toate vitaminele din complexul B, iar conţinutul de proteine este cel din patru antricoate. Se bea un pahar între mese şi un pahar seara, la culcare.

Ceaiuri tratament naturiste anemie
– Equisetum arvense L. Se beau trei căni pe zi, între mese, din decoct, o linguriţă de plantă la 200 ml apă rece, după care se fierbe cinci minute.
– Urtica dioica L. (urzică), conţine multă vitamină Se beau trei căni pe zi, înainte de mese, dintr-o infuzie, cu o linguriţă plantă Ia 200 ml apă clocotită.
– Fructus Phaseoli sine semine (teci de fasole fără seminţe). Conţin vitamina C şi aminoacizi. Se beau 2-3 căni pe zi din decoct, cu o lingură la o cană.
– Hippophae rhamnoides L. (cătină albă), conţine vitaminele B1, B2, C, acid folie. Se beau trei căni pe zi, de preferinţă una seara, la culcare, dintr-o infuzie, cu o linguriţă de fructe zdrobite la 200 ml apă clocotită.

Apiterapie
Mierea de albine, de mană, de culoare închisă, care conţine de patru ori mai mult fier, de două ori mai mult cupru, de 14 ori mai mult mangan, decât cea deschisă la culoare, se consumă câte 100-150 g în lapte, pe zi, timp de 20-30 zile sau chiar mai mult, până la evidenta ameliorare si vindecare.

Polenul. Câte 20 g pe zi, pentru adulţi, 5 g pentru copiii sub trei ani şi 10 g pentru ceilalţi copii, timp de o lună sau două. Se recomandă polen granulat, ronţăindu-I, după care se bea apă îndulcită cu miere. Se pot face patru cure pe an, câte o lună pe fiecare trimestru.
Polenapin, adică polenul sub formă de tablete. Pentru adulţi, câte şase tablete pe zi, iar copiii, câte trei tablete pe zi, timp de o lună. Se fac patru cure pe an.

Polenovital (polen plus lăptişor de matcă), câte şase comprimate pe zi, la adulţi, trei comprimate, la copii, timp de şase săptămâni. Se poate repeta timp de patru ori pe an.

Tratament fizio-balnear
In staţiunile balneoclimaterice: Borsec, Buziaş, Lipova, Vatra Bornei, Vâlcele, Covasna, Bicsad, Sângeorz, Stoiceni, Ţinea, Şarul Bornei, Slănic Moldova.

Lista de Contacte