Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Raceala Si Gripa

Gripa este o boala infecto-contagioasa, cauzata de virusuri caracterizata prin febra si, în special, simptome din partea aparatului respirator (tuse, strănut, coriză). Se recomandă repaus la pat, regim alimentar bogat în vitamine, dulciuri, fainoase, combaterea febrei, a tusei şi a durerilor musculare.

Ceaiuri tratament naturist gripă
– Flores Sambuci (flori de soc) cu acţiune sudorifică, combate febra. Se beau 3-4 căni pe zi dintr-o infuzie cu 1-2 linguriţe la cană.
– Gentiana lutea (ghinţura) contra febrei. Se foloseşti ca decoct, cu o lingurita de planta mărunţită la 500 ml de apa rece. Se fierbe 15 minute şi se bea fracţionat în trei reprize, înaintea meselor principale.
– Centaurium erythraea Rafn. (C. umbellatum Gilib) (ţintaura). Se foseşte ca infuzie, dintr-o linguriţă de planta la 250 ml apă clocotită. Se bea câte 1/3 din această cantitate înaintea meselor principale. Tinctură din 20 g plantă macerată în 100 ml alcool 700. Timp de 5 zile se iau câte 30 – 40 picături, de trei ori pe zi, înainte cu o oră de mese.
– Ocimum basilicum L. (busuioc). Se foloseşte ca infuzie, dintr-o linguriţă de plantă la 200 ml apă clocotită. Se iau trei căni pe zi, călduţe, după mesele principale, din care una seara la culcare.
– Arctium lappa L. (brustur). Se foloseşte ca decoct, din două linguri rădăcină mărunţită la 500 ml apă clocotită. Se continuă fierberea încă două minute, apoi se ia de pe foc, se acoperă şi se lasă 15 minute. Lichidul rezultat se bea călduţ, în 3 – 4 reprize, în decursul unei zile.
– Eryngium planum L. (scai vânăt) combate tusea. Se foloseşte ca decoct din două linguri de plantă la cană. Se iau patru linguri pe zi.
– Cetraia islandica (L.) Arh. (lichen de piatră). Se face un decoct din care se beau două căni pe zi, de preferat în amestec cu lapte, o linguriţă plantă la cană, la care se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.
– Marrubium vulgare L. (unguraş). Se beau trei căni pe zi, dintr-o infuzie de o linguriţă de plantă la cană.
– Cortex Salicis (coaje de salcie). Se foloseşte ca decoct din două linguri la o cană. Se iau trei linguri pe zi pentru, combaterea durerilor musculare.
– Scorţişoara şi cuişoare cu acţiune antivirotică. Se beau două căni pe zi dintr-o infuzie cu câte o linguriţă de plantă pisată (din fiecare) la cană.
– Ceai sudorific. Se beau 2-3 căni pe zi dintr-o infuzie din 1-2 linguriţe la cană.

Inhalaţii tratament naturist gripa
– Ocimum basilicum (busuioc) şi Carum Carvi L. (chimen). Intr-un vas cu apă în clocot se pun câte două linguriţe de amestec pentru o inhalaţie. Se pot face două inhalaţii pe zi, din care una seara la culcare.

Frecţii
– Flores Lavandulae (flori de levănţică). Se fac frecţii cu oţet aromatic preparat prin macerare. Timp de şapte zile, din 60-80 g flori peste care se pune un litru de oţet rezultă maceratul. Se strecoară prin presare, apoi se fac două frecţii pe zi.
– Flores Rosae (petale de trandafir). Se fac frecţii din oţet aromatic preparat prin macerarea, timp de cinci zile, a 100 g petale, 100 ml alcool şi 900 ml oţet. Se strecoară printr-un tifon presându-se bine petalele.

Flores Lavandulae (flori de levănţică) 40 g
Folium Menthae (frunze de mentă) 20 g
Folium Salviae (frunze de salvie) 20 g
Herba Serpylli (cimbrişor) 10 g
Fructus Juniperi (fructe de ienupăr) 10 g
Se fac frecţii cu oţet aromatic preparat prin maceraţia a 100 g amestec din aceste plante, timp de şapte zile, într-un litru de oţet. Să se strecoare prin presare.

Apiterapie
Tinctura de propolis 20%, cu acţiune antivirotică. Se iau 20-30 picături într-un păhărel cu apă sau lapte, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese cu o oră.

Lista de Contacte