Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Hepatita

Hepatita este o boală acută, infecţioasă a ficatului şi contagioasă, caracterizată prin icter, tulburări digestive, materii fecale decolorate, uneori închise la culoare, oboseală, mărirea de volum a ficatului. Este produsă de virusul hepatic epidemic.

Profilactic: să se evite bolnavul suspect de hepatită. Să mâncăm numai după ce mâinile au fost spălate cu săpun. Să stârpim muştele. Nici un aliment nu va fi lăsat descoperit, expus muştelor şi prafului. Apa de băut să fie igienică. Fructele vor fi spălate şi şterse înainte de a fi mâncate. Foştii bolnavi de hepatită nu vor da sânge, anunţând că au suferit de hepatită. Să se folosească o alimentaţie variată, proaspătă, compusă mai ales din proteine (carne, lapte, brânză, ouă), precum şi vitamine (drojdie de bere, 80 g pe zi şi miere de albine, 100 g pe zi). Hepatita se tratează în spital. Înperioada de convalescenţă, care durează de la 60-120 zile, se va consuma numai regim alimentar prescris de medic. Se vor evita alimentele conservate şi alcoolul. Sunt interzise sosurile cu rântaş, cu grăsime prăjită. Regimul alimentar trebuie păstrat cel puţin şase luni până la un an.

Alimente permise: fructe (portocale, mere, struguri, pepeni, lămâi, căpşuni), compot de fructe, gelatină de fructe, tarte cu fructe, dulceaţă, şerbet, sirop, gem, marmelada, lapte, brânză de vaci, iaurt, unt proaspăt, untdelemn, zarzavaturi, legume, cartofi, pâine prăjită, biscuiţi, chifle, macaroane, griş, tăiţei, orez, mămăligă, ouă fierte, carne de pasăre, carne de vită slabă, peşte slab (ca şalău, crap, ştiucă, păstrăv), rasol sau friptură la grătar, supă cu zdrenţe, perişoare, supe de zarzavat, budinci, bezele, papanaşi, prăjituri cu marmeladă, miere de albine 90-150 g pe zi.

Alimente interzise: pere, linte, hean, ardei iute, piper, buia, usturoi, ceapă, vinete, varză, cartofi prăjiţi, mezeluri, conserve, sardele, carne grasă de vită, porc, oaie, gâscă, raţă, peşte gras, cârnaţi, pastrama, afumături, creier, rinichi, drob de miel, grăsime topită, sosuri, prăjituri cu creme, brânză grasă fermentată, untură, slănină, rântaş, salată cu ou, raci, marinată, zacuscă, tocături, ângheţată, nuci, alune, migdale, cacao, cafea, băuturi alcoolice.

Indicaţii terapeutice tratament naturist hepatită: ceaiuri şi apiterapie.

Ceaiuri tratament naturist hepatită
– Radicelles Secale cereale (secara). Acţionează asupra parenchimului hepatic, favorizând „restitutio ad integrum“ a ficatului. Stimulează direct celula hepatică, fiind indicată în hepatită (ictere infecţioase) precum şi în sechele. Se foloseşte ca pline şi sub formă de decoct, cu o lingură la cană. Se beau două căni pe zi.
– Juniperus communis L. (ienupăr). Este medicamentul ficatului ajuns în stare de decompensare (ictere şi ciroze). Acţionează asupra insuficienţei hepatice. Se folosesc mlădiţele tinere, sub formă de inluzie sau decoct, câte două linguriţe la o cană. Se bea, în cursul unei zile, câte o lingură, din oră în oră, până la terminarea cănii.
– Hippophae rhamnoides L. (cătină albă). Se folosesc folosesc fructele, foarte bogate în vitamina B1, B2, acid folie, C etc., ca o infuzie, cu două linguri de fructe zdrobite, la 500 ml apă clocotită. Se lasă vasul acoperit. Se bea fracţionat, în decursul linei zile. Se face o cură îndelungată. Se poale folosi si ca sirop.
– Hypericum perforatum L. (sunătoare). Se beau trei căni pe zi dintr-o infuzie, cu o lingură de plantă la 200 ml apă în clocot.
– Corylus avellana L. (alun). Mugurii au acţiune antiscleroasă. Tonifiază parenchimul hepatic. Este indicat în insuficienţa hepatică accentuată. Se beau două căni pe zi, dintr-o infuzie cu 1-2 linguriţe la o cană.
– Fructus Cardui Mariae (fructe armurariu). Are acţiune hepato-protectoare. Se beau două căni pe zi, dintr-o infuzie, cu 1-2 linguriţe de fructe mărunţite, la o cană de apă. Se îndulceşte cu miere de albine. Prima se bea dimineaţa, înainte de micul dejun, a doua cană se bea în două reprize, o jumătate, după masa de prânz şi o jumătate, după masa de seară, stând apoi culcat pe partea dreaptă cca 20 minute.
– Menyanthes trifoliata L. (trifoiştea de baltă). Stimulează funcţiile ficatului. Se beau două căni pe zi, dintr-o infuzie, cu 1 – 2 linguriţe la o cană.

Apiterapie
Se consumă polenul de albine, sub formă de granule, câte 15-20 g pe zi, înainte de mese. Cura durează o lună de zile, urmată de două luni pauză şi se repetă astfel de patru ori pe an, câte o lună pe trimestru.

Lista de Contacte