Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Stomatita

Stomatita este o boală inflamatorie a mucoasei bucale manifestată prin: congestie, tumefiere, dureri şi uneori ulceraţii, vezicule sau depozite murdare, alb-cenuşii, de fibrină precipitată. Sunt cauzate de diferite viroze, microbi saprofiţi, ce trăiesc în mod obişnuit în gura fiecărui om. Se instalează ori de câte ori rezistenţa organismului scade, ca în bolile infecto-contagioase (scarlatină, pojar etc.), în bolile de sânge, în intoxicaţii. Se manifestă, la început, printr-o salivaţie abundentă, care curge printre buze, deoarece nu se poate înghiţi din cauza durerilor pe care le produc mişcările limbii. Mucoasa este congestionată şi dureroasă la orice atingere. Pe această mucoasă apar ulceraţii sau vezicule. Se indică tratament naturist stomatită: gargară cu plante medicinale, apiterapie.

– Flores Chamomillae (flori de muşeţel). Gargară, cu infuzie, din trei linguri la cană, la care se adaugă patru grame de acid boric.
– Folium Salviae (frunze de salrie). Gargară, cu infuzie, din două linguriţe la 100 ml apă. Este mai eficient dacă se adaugă şi muşeţel.
– Folium Juglandis (frunze de nuc). Gargară, cu decoct, din trei linguri la cană.
– Folium Rubi fruticosi (frunze de mur). Gargară şi mestecare în gură, cu infuzie din două linguri la cană.
-Folium Plantaginis (frunze de pătlagină). Gargară şi mestecare in gură, cu infuzie, din două linguri la cană.
– Folium Urticae (frunze de urzică). Gargară, cu infuzie şi mestecare in gură, cu două linguri la cană.
– Herba Agrimoniae (turiţă mare). Gargară, cu infuzie sau decoct, cu două linguri plantă la cană.
– Cortex Solicis (coajă de salcie). Gargară şi mestecare In gură, cu decoct, preparat cu 4-5 linguri la cană. Efectul creşte prin asociere cu pelin, muşeţel, coada şoricelului, câte o lingură din fiecare.
– Ceai pentru gargară

Apiterapie
Apa de gură cu propolis. Se pun 30-40 picături într-un pahar cu apă, de cca 100 ml, cu care se clăteşte gura, de mai multe ori, ţinându-se în gură 2-3 minute.

Lista de Contacte