Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Afte

Aftele sunt erupţii formate de vezicule ce apar pe mucoasa bucală, limbă, faringe. Produc dureri, salivaţie abundentă, febră. Este o viroză dată de un virus ce provine de la animale (bovine, ovine) şi se transmite de la ele prin lapte, unt şi carnea animalelor bolnave. Indicaţii tratament naturist afte: gargare cu plante medicinale, apiterapie.

– Folium Salviae (frunze de salvie). Gargară cu infuzie, din două linguriţe la 100 ml apă, de mai multe ori pe zi.
– Herba Basilici (busuioc). Gargară şi mestecare în gură, cu infuzie, din două linguri la 100 ml, de mai multe ori pe zi.
– Herba Meliloti (sulfină). Gargară şi mestecare în gură, cu infuzie,din două linguriţe la 100 ml, de mai multe ori pe zi.
– Flores Rosarae (petale de trandafir). Gargară şi mestecare în gură, cu infuzie, din două linguri la 200 ml apă. Petale de trandafir, macerate în miere: 100 g petale se pun într-un vas cu apă în clocot, la foc moale, timp de 1-2 minute. După ce se strecoară, peste lichid se adaugă 650 g miere de albine. Se foloseşte, cu deosebit efect, în aftele şi micozele bucale ale sugarilor, tamponându-se, repetat, în cursul unei zile, zonele respective.

Apiterapie
Propolis spray, pe un tampon de vată cu care se tamponează zonele bolnave datorate aftelor şi micozelor.

Lista de Contacte