Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Abces Dentar

Abcesul dentar este inflamaţia circumscrisă, cu punguţă de puroi în jurul dintelui afectat. Mucoasa bucala bombează în dreptul unui dinte, ca un bob de mazăre, unde şi mucoasa este congestionată. Se acuză dureri la acest nivel, ce devin foarte mari la palparea cu degetul. Mai întâi se infectează pulpa dintelui (pulpită), apoi vasele şi nervii pulpari se necrozează şi canalul dentar este invadat de microbi (gangrenă pul pară). Se indică tratament naturist abces dentar: gargară cu plante medicinale, apiterapie care este salutară.

– Flores Millefolii (flori de coada şoricelului). Infuzie caldă, cu o lingură de flori la cană; se ţine în gură 2-3 minute, repetându-se la fiecare oră.
– Flores Chamomillae (flori de muşeţel). Infuzie caldă, din trei linguri de flori la cană. Se ţine în gură cinci minute şi se repetă la interval de o oră.
– Radix Symphyti (rădăcină de tătăneasă). Se ţine în gură decoctul, din 4-5 linguri la o cană, câte cinci minute. Se repetă la fiecare oră. Are acţiune cicatrizantă şi antiinflamatoare.
– Rhizoma Gei (rizom de cerenţel). Decoct, cu două linguriţe la o cană, cu care se fac spălături locale. Se pot pune, local, tampoane cu vată sau tifon îmbibate cu acest decoct.
– Herba Hyperici (sunătoare). Calmează durerile dentare. Gargară şi mestecare în gură, cu infuzie, din două linguri plantă la 200 ml apă.

Apiterapie
Apa de gură cu propolis. Se pun câte 30-40 picături într-un pahar de apă, de 100 ml, cu care se clăteşte gura de mai multe ori.

Propolis spray. Să se spreieze locul cu abcesul, de 2-3 ori pe zi sau se spreiază un tampon de vată, se pune la locul respectiv şi se ţine în gură cât mai mult, până la dispariţia fenomenelor.

Lista de Contacte