Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Dismenoree

Dismenoreea este menstruaţia însoţită de dureri lombo-abdominale. Durerile pot să precedă menstruaţia şi să cedeze după apariţia ei, sau pot apărea după instalarea menstruaţie. Poate să fie o simplă nevralgie, până la dureri violente, însoţite de greţuri şi vărsături. Cauzele pot fi inflamaţii ale uterului şi anexelor, fibroame uterine congenitale sau tulburări hormonale. Se indică in tratament naturist dismenoree: ceaiuri, electroterapie şi tratament balneo-climateric. Cura se începe cu şapte zile înainte de menstruaţie.

Ceaiuri pentru tratament naturist dismenoree
– Flores Calendulae (flori de gălbenele). Calmează durerile şi reglează ciclul. Infuzie, cu două linguriţe la cană ce se bea în cursul unei zile.
Tinctură, din 20 g flori de gălbenele, macerate opt zile în 100 ml alcool. Se iau de trei ori pe zi, câte 30 picături, în puţină apă.
– Herba Bursae-pastoris (traista ciobanului). Conţine amine cu efect de calmare a durerilor şi antihemoragic. Se beau 2-3 căni pe zi dintr-o infuzie, cu 1-2 linguriţe la cană sau infuzie, cu două linguri la cană, din care se iau 4-5 guri pe zi.
Tinctură, din 20 g plantă macerată 10 zile, în 100 ml de alcool. Se iau până la 30 picături de trei ori pe zi.
– Radix Geii (rădăcină de cerenţel). Are acţiune puternică antihemoragică şi calmează durerile. Decoct, cu două linguriţe la cană, neîndulcit sau numai cu zaharină. Se bea dimineaţa pe stomacul gol.

Tampon de vată îmbibat în spirt medicinal şi introdus în ureche până la timpan. Se ţine câteva ore sau până a doua zi.

Tratament balneoclimateric
In staţiunile: Amara, Bazna, Eforie Nord, Mangalia, Neptun, Ocna Sibiului, Ocnele Mari, Sovata, Techirghiol.

Lista de Contacte