Cos de Cumparaturi

Tratament Naturist Alcoolism

Alcoolismul este o boală produsă de abuzul repetat şi în cantităţi mari de băuturi alcoolice. Aduce după sine o serie de modificări patologice la nivelul diferitelor organe, dând naştere la o serie de afecţiuni: gastrita alcoolică, congestia ficatului, care poate duce la ciroză, miocardita alcoolică, degradări psihice şi scăderea intelectului şi a capacităţii de muncă. Treptat, conduce la producerea de boli psihice caracteristice: psihoze delirum tremens.

Indicaţii tratament naturist alcoolism: ceaiuri, drojdie de bere, apiterapie.

Ceaiuri pentru tratament naturist alcoolism
– Lycopodium clavatum L. (podicuţă, cornişor, brădişor). Infuzie, din cinci grame din părţile aeriene ale plantei la 150 ml apă. Ceaiul se consumă dimineaţa, la o oră după micul dejun.
– Capsicum annuum L. (ardei iute). Tinctură, din 200 g ardei macerat (7—8 zile) în 100 ml alcool, din care se pun 10—30 picături într-un ceai amar (angliinare, unguraş sau ţintaură). Se foloseşte în cure de dezalcoolizare.
– Ribes nigrum L. (coacăz negru). Decoct, dintr-o linguriţă de frunze uscate, care se fierb cinci minute, în 200 ml apă. Se consumă o jumătate din cantitate, dimineaţa şi cealaltă jumătate, seara. Cura durează 30—40 de zile.
– Hippophae rhamnoides L. (cătina albă). Infuzie, cu două linguri de fructe zdrobite, la 500 ml apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 30 minute şi apoi se bea, fracţionat, în decursul unei zile. Cura durează până la dezintoxicare.
– Rosa canina L. (măceş). Două linguri de fructe zdrobite la 500 ml apă în clocot; se fierbe încă cinci minute, se filtrează şi se bea în cursul unei zile. Cura durează până la dezintoxicare.

Drojdia de bere. Se iau câte 70 g pe zi, până la dezintoxicare.

Apiterapie
Mierea de albine. In stare de ebrietate se iau şase linguriţe de miere, după 20 minute alte şase linguriţe şi după alte 20 minute încă şase linguriţe. Se consumă apoi câte 100—150 g miere, în trei porţii zilnice.

Tinctură de propolis (preparat apicol). Se pun 20 g propolis fărâmiţat în 100 g alcool de 80—86° (ţinut la frigider). Cu 50 g picături din tinctură, la 1 dl de apă rece, omul beat se poate trezi din beţie.

Lista de Contacte